Bejelentés

Tisztelt látogatónk!

Kérjük, hogy társaságunk működésével, Fonyód Város közterületeivel kapcsolatos észrevételeiket, bejelentéseiket, javaslataikat az alábbi űrlap kitöltésével juttassák el hozzánk. Honlapunkra írt észrevételeikre 30 munkanapon belül válaszolunk.

43 hozzászólás a(z) “Bejelentés” bejegyzéshez

 1. Tisztelt dr. Bartha Csabáné!
  Bejelentését illetékességből továbbítottam Fonyód Város Polgármesteri Hivatalába, Béri Zsófia ügyintézőnek. Az intézkedésig szíves türelmét kérem.
  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 2. Tisztelt Városüzemeltetés!
  Két évig vártunk arra, hogy az Attila utca 36. szám magasságában levő villanyoszlopon levő utcai lámpa cseréje /javíthatatlansága miatt/ megtörténjen, amely örömünkre 2014 őszére elkészült.
  A hét végén szomorúan tapasztaltuk, hogy a nevezett helyen ismételten nincs világítás, a lámpa valószínűleg tönkrement. Ezáltal az utca elég nagy darabon sötétségben van, ami a téli időszakban különösen nagy probléma számunkra és környezetünkre.
  Tisztelettel kérjük, hogy szíveskedjenek intézkedni a javításról.
  Üdvözlettel, dr. Bartha Csabáné

 3. Tisztelt Baksa Gábor!

  Tájékoztatjuk, hogy kollégáink a mai nap folyamán fognak ültetni két darab kis levelű hársfát az említett ingatlan előtt.

 4. Tisztelt Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft.!

  Tisztelettel emlékeztetem Önöket, hogy ígéretüknek megfelelően el kell ültetniük 2 db fát most ősszel, célszerűen a fagyok előtt november hónap folyamán a Fonyód-Bélatelep, Wekerle u. 18. sz. ingatlan előtti közterületen a kivágott 2 db fa tuskója mellé! A kivágott hársfák helyére milyen fafajt fognak ültetni? Mikor végzik el a 2 db fa elültetését?

  Tisztelettel: Baksa Gábor

 5. Tisztelt Munkácsy-Kovács Zoltán!

  Köszönettel olvastam bejelentését.
  Sajnos a május közepi vihar súlyos károkat okozott városunkban. Munkatársaim holnap kezdik az Árpád part kátyúzását, mely után a Fiumei utca javítását is elvégzik.

  Üdvözlettel: Horváth József
  műszaki igazgatóhelyettes

 6. Tisztelt Városüzemeltetés!
  Bizonyára Önök is tudják,hogy a napokban végigsöpört vihar milyen károkat okozott az amúgy is borzalmas állapotú utakban.Egy sajnálatos baleset miatt azonban kérem Önök gyors intézkedésüket..Fonyódligeten a Fiumei utca 3 szám és a Volán üdülő előtt az aszfalton egy hatalmas lyuk tátong.Ebbe hajtott bele kerékpárral egy kislány,aki alaposan összezúzta magát.Kérem Önöket,hogy sürgősen,még az idegenforgalmi szezon előtt aszfaltozzák be ezt a gödröt,mielőtt komolyabb kár személyekben és járművekben nem keletkezik.
  Tisztelettel:Munkácsy -Kovács Zoltán
  Fonyódliget,Fiumei utca 3

 7. Tisztelt Kovács Kálmán!
  Először is elnézést a kései válaszért.
  Az Árpád parti fejlesztésekkel kapcsolatban közölném, hogy a parti védmű munkálatai befejeződtek, a lejárók felújítását pedig most kezdtük el, és folyamatosan csináljuk. Ennek értelmében az összes lejáró lefestésre kerül, a rossz/korhadt deszkákat kicseréljük, a vaskorlátok repedéseit meghegesztjük, a lépcsőfokok új műfű borítást kapnak.
  Május elejére 1 vagy 2 bejáró az Árpád parton vízbe is lesz helyezve, s ugyanekkor a WC-ket is megnyitjuk.
  A parti hulladéktároló kukákat is lecsiszoljuk, átfestjük. Az elszáradt parti fákat kivágjuk, a parton a hullámzás által kimosott földet is lehetőség szerint pótoljuk.
  Terveink szerint a főszezonra az összes lejáró és szemeteskuka felújítása készen lesz.
  Tisztelettel:
  Czink Zoltán

 8. Március 12-i észrevételemre a mai napig nem kaptam választ.Kérdésemet még kiegészíteném azzal,mikor kezdik (tervezik-e) a “lejárók” felújítását?
  Köszönettel:Kovács Kálmán

 9. Tisztelt Kiss Gábor! Idén egy pályázat részeként a bélatelepi csónakkikötő is részleges felújításra kerül. A munkálatok jelen állás szerint április közepén indulnak. A munkálatok miatt a csónakok helyzete kérdéses, jelenleg senkinek sincs csónakbérleti szerződése az idei évre. Amint körvonalazódik a munkálatok befejezése vagy felfüggesztése, megvizsgáljuk a bérleti helyek idei bérbe adási lehetőségének körülményeit és lehetőség szerint kiadjuk a helyeket. A bérleti helyek kiadásánál a jelenlegi bérlők élveznek elsőbbséget, majd a már várólistára feliratkozottak.

 10. Tisztelt Önkormányzat!Érdeklődni szeretnék, hogy horgászcsónakomnak van-e lehetőség kikötőt bérelni a Fonyód-Bélatelepi csónakkikötőben?Kérem értesítsenek az anyagi vonzatáról is.Köszönettel Kiss Gábor Balatonfenyves .

 11. Ismételten csak a dicséret az ami írásra késztetett.Helyeselni tudom,hogy nekiláttak az “Árpád-part” takarításának.Amennyiben javasolhatom,a WC-k megnyitásának lehetőségét is végig kellene gondolni,figyelembe véve a növekvő “horgászturizmust” és az egyre több sétálót.Végül, kíváncsi lennék,hogy a több mint 11.000.000.Ft-os “Árpád.part”-i felújítást mikorra fejezik be.
  Köszönettel:Kovács Kálmán

 12. Tisztelt Kovács Kálmán!
  Köszönjük elismerő szavait és jókívánságát. Az Árpád parton levő felújítási munkálatok pályázati (“Árpád parti védmű fejlesztése” c. pályázat) forrásból történnek, ami viszont csak a védmű rendbetételére vonatkozik. A sétány gyökérmentesítése és a sólya rendezése túlmutat ezen pályázaton és anyagi forráson, ez egy jóval nagyobb volumenű és anyagi forrást igényelő munkálatokat igényelne.
  Üdvözlettel: Czink Zoltán

 13. Nagy örömömre szolgált az Árpád parti strandon végzett,és most is folyamatban lévő felújítás.Mint laikus -aki nem ismeri az anyagi lehetőségeket- javasolnám a strand keleti oldalán lévő “sólyázó” rendbetételét és a sétány gyökérmentesítését.Sok sikert kívánok a további munkához

 14. Tisztelt Jeney Bálint!
  A fonyódi útjavítások prioritásának meghatározásánál legfőbb szempontunk a városközpont és a legforgalmasabb területek útjainak rendbehozatala volt. Tudjuk, hogy a Kodály Zoltán utca nem Fonyódligeten található, – és ezúton elnézését kérem, ha félreérthetően fogalmaztam, – de a kátyúzások elvégzésekor figyelembe vettük, hogy ahol a kátyúzást végeztük, ott mintegy 400 lakóház van érintve a problémával. (Az önkormányzat kezelésében lévő utak karbantartására elköltöttük az idei költségvetésben beütemezett összeg mintegy háromszorosát.)
  Ismét csak azt tudom mondani Önnek, hogy az idei költségvetésben már sajnos nincs több anyagi forrásunk útjavításra.
  Tisztelettel:
  Pál Beatrix

 15. Tisztelt Városüzemeltetés!
  Még egy adalék:
  Idézet 3013. 03.20-diki levelükből:
  “A magunk részéről mindent meg fogunk tenni azért, hogy az idei költségvetés terhére a fennálló úthibákat kijavítsuk.”
  Köszönet a segítségért! J.B.

 16. Tisztelt Városüzemeltetés!
  Válaszukat sajnos nem tudom elfogadni, különös tekintettel arra a tényre, miszerint a Kodály Zoltán utca NEM FONYÓDLIGETEN TALÁLHATÓ!
  Ha ezzel a Tisztelt Városüzemeltetés nincs tisztában, akkor már érthető, miért e “süketek párbeszéde”.

  /Egyébként Benkovics Tamásnak címzett 2013.09.23-diki levelükben az alábbiak szerepelnek:
  “A városban előre megtervezett ütemezés szerint folyamatosan zajlanak az útkarbantartási munkálatok. Jelenleg is egy nagy volumenű, útjavításra megfelelő, osztályozott mészkő-megrendelésen dolgozunk, és mihelyt a szükséges anyagok beszerzésre kerülnek, illetve az időjárás lehetővé teszi, az említett útszakaszon a kátyúzási munkákat elvégezzük.”

  Felhívnám a figyelmüket a dátumokra:
  – 2013.09.23: a kátyúzáshoz szükséges anyagok hamarosan beszerzésre kerülnek
  – 2013.10.18: a kapott levél szerint: a kátyúzási munkálatokat már elvégezték
  Figyelemre méltó ez a gyors munka!

  Kérdéseim a következők:
  1. Hogyan lehetséges az,hogy miután 2013.03.01-jei levelemben felhívtam figyelmüket a Kodály Zoltán utcai állapotokra, az Önök ütemtervében mégsem szerepel az utca járhatóvá tétele??
  2. Mit kellett volna ahhoz tennem, /kit kellett volna közelebbről ismernem/,
  hogy ez is bekerüljön az ütemtervbe? Kérem, adjanak tanácsot ez ügyben!

  Amennyiben Fonyód Város Önkormányzata nem biztosítja ingatlanunk őszi-téli megközelíthetőségét, kénytelen leszek a Regionális Államigazgatási Hivatalhoz fordulni.
  Tisztelettel: Jeney Bálint

 17. Tisztelt Jeney Bálint!
  A Kodály utcai állapotokra vonatkozólag mi is észleljük a problémát, egyetértünk észrevételével. Ősszel Fonyódon területenként végeztük el a kátyúzási munkálatokat, és Fonyódligeten azokat már befejeztük. Sajnos jelenlegi kapacitásunk nem tesz lehetővé többet, de mihelyt pénzügyi helyzetünk engedi, folytatjuk az útjavítási munkákat. Kérem megértését.
  Tisztelettel:
  Pál Beatrix

 18. Tisztelt Városüzemeltetés!

  3013.03.01-jei levelemben felhívtam figyelmüket a Kodály Zoltán utcai állapotokra. Kérésemet megismételném azzal a kiegészítéssel, hogy véleményem szerint az utca mai állapotát figyelembe véve a kátyúzás nem elegendő megoldás!

  A kátyúk között már gyalogosan sem lehet elcsúszás nélkül közlekedni, hiszen az úttest már nem is emlékszik arra, hogy valaha kőzúzalék fedte /eltekintve az első néhány métertől/. Ha megjönnek az őszi esők, gyakorlatilag egy sártengerrel kell majd szembenéznünk.

  Köszönöm, hogy nyárra legalább a Bereg utca járhatóvá tételét elvégezték. Ez is nagy segítség volt, bár mára az út elején újra mély kátyúk találhatók.

  Remélem, ha lehetőség nyílik rá, ezúttal nagyobb figyelmet fordítanak a környék járhatóvá tételére / beleértve a Kodály utca parttal párhuzamos szakaszát is/!

  Köszönettel: Jeney Bálint

 19. Tisztelt Benkovics Tamás!
  Köszönettel olvastam bejelentését.
  Munkatársaim helyszíni szemlét tartottak az Ön által említett utcában, és látták, mennyi nehézséget okoznak a közlekedésben az ott kialakult kátyúk, a rossz útviszonyok.
  A városban előre megtervezett ütemezés szerint folyamatosan zajlanak az útkarbantartási munkálatok. Jelenleg is egy nagy volumenű, útjavításra megfelelő, osztályozott mészkő-megrendelésen dolgozunk, és mihelyt a szükséges anyagok beszerzésre kerülnek, illetve az időjárás lehetővé teszi, az említett útszakaszon a kátyúzási munkákat elvégezzük.
  A munkák megkezdéséig további szíves türelmét kérem.
  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 20. Tisztelt Cím! A Magyar Bálint utca zsákutcai részének állaga évek óta romlik, több bejelentést tettek már az itt lakók és a nyaraló tulajdonosok, de érdemi intézkedés a mai napig nem történt. Az utcában nincs szilárd útburkolat, az út esőzések után egy héttel is mint gyalogosan, mint gépkocsival járhatatlan, néhány ingatlanra már a kialakult nyomvályú miatt lehetetlen a gépkocsival történő behajtás. A többi itteni ingatlantulajdonossal egyetértésben kérem az út és az útburkolat kijavítását.
  Köszönettel: Benkovics Tamás

 21. Tisztelt Kovács Kálmán!
  Köszönjük észrevételét.
  Valóban, az Árpád partról felújításra behozott négy szemétgyűjtőből csak három került vissza a helyére, a negyediket selejtezni kellett. Tapasztalatunk és a strandon napi tizenkét órában dolgozó kollégánk véleménye szerint a meglévő tizennyolc szemétgyűjtő megoldja a problémát. A mai napig nem kaptunk bejelentést vagy panaszt, mely felhalmozott és el nem távolított szemétre vonatkozna.
  (Zárójelben megjegyezni kívánom, hogy sajnos a környéken lévő ingatlantulajdonosok egy része szívesen használja a közterületi hulladékgyűjtőket a saját szemetétől való megszabadulás céljából.)
  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 22. 2013.05.29-én kérdésemre válaszolva azt olvashattam a “bejelentés” rovatban,hogy az Árpád partról a javításra elszállított szemétgyűjtőket “rövidesen” visszahelyezik.Sajnos a mai napig a WC (K-i oldalon) melletti még mindig nem lett visszavíve!Gratulálok a gyors munkához!!!

 23. Tisztelt Városüzemeltetés!
  Nagyon szépek lettek a Vigadó téren a hajóállomásnál a virág ültetvények.
  Ami viszont felháborító és nagyon csúnya hogy körülbelül 3 db szemetest tettek ki.És ahol az emberek sétálnak az üzletek előtt és a virág ágyások között (ami közterület) ahová le lehet ülni, nincs szemetes és tele van szeméttel.Ha gondolja fényképet is tudok küldeni.Tegyenek ki több szemetest és legyenek szívesek össze söpörtetni a csikkeket és az ott hagyott hulladékot mert nem illik a városképbe!köszönöm

 24. Tisztelt Bundschuh Gábor!
  Köszönettel olvastuk bejelentését. Kéréseire az Ön által írt sorrendben válaszolok.
  1. Fonyódligeten ma reggel valószínűleg pillanatnyi – vízügyes – rendszerhiba okozhatta a zuhanyzó üzemzavarát. Ezt nyugodt lelkiismerettel válaszolom Önnek, mert múlt pénteken javítottuk meg az Árpád parton mind a négy zuhanyt. Az Ön mai bejelentése után ismét leellenőriztük őket, és működnek.
  2. A szemétgyűjtő járművekre vonatkozóan levélben továbbítottuk észrevételét az AVE Zrt. Balatonboglári Kommunális Divíziójának, kérve a szükséges lépések megtételét.
  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 25. Tisztelt Városüzemeltetés!

  Két kérésem/kérdésem lenne Önökhöz.
  1. Fonyódligeten, a Duna utca végén lévő vízpati WC előtt évekig működött a nagyon hasznos zuhany. Jelenleg el van zárva, nem működik. Kérem, hogy javítsák meg, sokaknak hiányzik.
  2. Kérem, szóljanak az AVE illetékesének (én is megteszem), hogy a kukás autókból rendszeresen folyik szemétgyűjtés közben a szemétlé, végigcsorgatják vele sok helyen az utcát, néhol komoly pocsolyányi nyomot hagyva, ami aztán napokig bűzlik. Ezen feltétlenül segíteni kellene.

  Üdvözlettel:
  Bundschuh Gábor
  Török Bálint u. 73.

 26. Tisztelt Buni Lilla!
  Köszönjük segítő hozzászólását.
  Azóta munkatársaink két zuhanyt üzembe helyeztek.
  A strand területén a fűnyírás folyamatosan történik. A fák koronáit felnyírtuk, ezáltal a park szebb képet kapott, és jobban átlátható. A strandbejárón kicseréltük a csúszásveszélyes deszkát.
  A bontási területet jól látható módon elkerítettük, mindenki figyelmét felhívva, hogy oda tilos a belépés. A napokban elszállítják a csúszdaépület maradványát.
  Addig is kérjük szíves türelmüket.
  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 27. Tisztelt Cím!Szeretném felhívni a város üzemeltető figyelmét arra, hogy a Sándortelepi strandon 2013.06.21-én 36 fokos melegben nem üzemelnek a tusolók, a bontási munkálatok miatt főként a gyerekek részéről életveszélyes a terület, de a parkoló már fizető… A strandra járó vendégek ide járnak panaszkodni és meg említik hogy többet ide nem jönnek. Kérem a strand rendbetételét. Köszönettel Buni Lilla

 28. Nagyon büszke vagyok Rád!Szuper a honlap!Csak így tovább!!!Titi

 29. Tisztelt Kovács Kálmán!
  Félreérthette válaszom egy részét, talán rosszul fogalmaztam meg. Nem arra gondoltam, hogy természetes legyen, hogy a közterületen végezzék ’dolgukat’ a horgászok. Válaszom arra irányult, hogy úgy tudják megoldani, ahogy más olyan közterületen, ahol nincs WC; tehát a legközelebbi étteremben, presszóban, vagy például a vasútállomáson.
  Úgy véljük, az Árpád-parton a horgászturizmus még nem olyan jelentős, ami indokolná szezonon kívül is a WC-k üzemeltetését, s erre külön személyzet fogalakoztatását.

  Üdvözlettel:
  Czink Zoltán
  FVVNK Kft.

 30. Tisztelt Czink Zoltán!
  Köszönöm válaszát,de sajnos nem tudok vele egyetérteni!A horgászok és más fonyódiak ezek szerint bevett szokás szerint ha közterületen végzik el “szükségüket” az ebben a “városban” természetes!Most már értem,hogy a minap az egyik horgász (minden nap megtalálható) miért háborodott fel azon,hogy szólni mertem neki amiért az “öltöző szekrényt” használta WC-nek!Hallottam már olyan elvetemült önkormányzatról,ahol kötelezték a “polgárokat”,hogy építsenek “budit” a telkükön!Nem tudom nem lenne-e jobb befektetés,ha a parti WC-ket már a fagyok megszűnése után után kinyitnák.Lehet,hogy a “horgászturizmusnak” is használna,ugyanis -szerintem- vannak még olyan emberek akik próbálkoznak az “igényes” élettel!

 31. Tisztelt Kovács Kálmán!

  Köszönjük hozzászólását. Kérdéseire az alábbiakban válaszolok, az Ön által felállított sorrendben.

  Az Árpád-parti strand közterületen a WC-k nyitva tartása csak strandszezonban kötelező. A strandszezon a június 15. – augusztus 31. közötti időszakra esik, tehát ezen időszakon kívül a horgászok szükségleteiket úgy tudják csak végezni a strandon, ahogy bármely másik közterületen.
  A szemétgyűjtők száma ezen a partszakaszon tavaly 19 volt; idén valóban csak 15 van kint, mert munkatársaink karbantartás céljából behoztak 4-et a műhelyünkbe. Ezek rövidesen visszakerülnek a helyükre.
  A sólyázó helyek tisztításával kapcsolatban: a héten a Városi strand öblének és sólyázójának tisztítását kezdtük, majd ezt követi az Árpád-parti is. Kis türelmét kérjük még.
  Hogy a nyaralótulajdonosokat hogyan lehetne a kukák használatára kötelezni? Ez a kérdés nem a mi illetékességünk, hanem a hatóságé. Mi is boldogok lennénk, ha szép városunkat és a partszakaszt nem csúfítanák állandóan a szétrágott nylonzacskók és szanaszét hullott tartalmuk. Bízunk abban, hogy a nyaralótulajdonosok igényessége eljut egyszer olyan szintre, hogy nem kell hatóságilag szabályozni azt, aminek illene belülről fakadnia.

  Üdvözlettel:

  Czink Zoltán
  FVVNK Kft.

 32. Higéniai kérdés:a horgászok április-május hónapban (WC-k zárva vannak) az Árpád parton hol végzik el “szükségüket”?
  Miért van idén kevesebb szemétgyűjtő (tároló) az Árpád parton?
  Mikor tisztítják ki a csónak vízre bocsátó (sólyázó) helyeket?
  Mikortól kötelezik a nyaraló tulajdonosokat a szemétgyűjtő (kuka) használatára,hogy megszűnjön az az áldatlan állapot amit a szétrágott műanyag zsákok okoznak?

 33. Tisztelt Szőke László!

  Köszönjük észrevételét.
  Sajnáljuk, hogy átmenetileg kellemetlenséget okozunk a fűnyírással, amit a tavaszi lemaradás után, az időjárási viszonyoktól függetlenül, igyekszünk végezni, hogy a város közterületei a lehető leghamarabb szépen, rendben legyenek.
  Munkatársaink a fűnyírás elvégzése után minden alkalommal felvonulnak a helyszínekre, és eltakarítják a levágott füvet. Ez esetben is így fog történni.
  A munka befejezéséig türelmét kérem.

  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 34. A kaszásoknak legyenek szívesek felhívni a figyelmüket, hogy úgy is lehet füvet nyírni, hogy nem a járdára veretik a kaszálékot.
  A mai napon a Könyvtár előtt terítették be a járdát. Az eső is csepereg így igen csúszós az idősek számára, akik a rendelőből a gyógyszertárba közlekednek.
  Szívességüket köszönöm:
  Szőke László

 35. Tisztelt Horváth Viktória!
  Köszönjük Szabó Balázs ügyvezetőnek tett bejelentését a Sándortelepi strandon lévő játszótér balesetveszélyes helyzetével kapcsolatban. Darab Csaba igazgatóhelyettes kollégánk megtekintette az említett játékokat, és a mai nap folyamán kicserélik a szögeket facsavarokra. Mi is tudjuk, hogy – sajnos – ettől még nem lesz a játszótér EU-kompatibilis, de legalább a közvetlen balesetveszélyt így elkerülhetjük.
  Ezúton is köszönjük elismerő szavait gyors reagálásunkat illetően.
  Üdvözlettel:
  Pál Beatrix

 36. Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

  Szeretném jelezni, hogy a Sándortelepi strandon lévő játszótér csúszda-mászóka nagyon balesetveszélyes állapotban van, nagyméretű szögek állnak ki a rámpájából.
  Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ugyan a fa játékokat illető megjegyzésekre viszonylag gyorsan reagálnak, de a játékokat nem az előírt módon – biztonságos facsavarral – hanem szabálytalanul, egyszerű százas szög beverésével javítják, ami rendkívül balesetveszélyes – gyorsan tönkremegy és kiáll a játékból. Nem véletlenül csavarral készülnek az Eu-kompatibilis játszóterek. Kérem az eddigi javítások felülvizsgálatát is a gyermekbalesetek elkelülése érdekében. Köszönettel Horváth Viktória

 37. Tisztelt Jeney Úr!

  Köszönettel olvastam bejelentését a Kodály Zoltán utca úthibáival kapcsolatban.
  Munkatársaim helyszíni szemlét tartottak az Ön által említett területen, és látták, mennyi nehézséget okoznak a közlekedésben a rossz útviszonyok. A magunk részéről mindent meg fogunk tenni azért, hogy az idei költségvetés terhére a fennálló úthibákat kijavítsuk. A munkák megkezdéséig további türelmét kérem.

  Tisztelettel:

  Pál Beatrix
  vagyongazdálkodási asszisztens

 38. Tisztelt Városüzemeltetés!
  Ha lehetséges a Kodály Zoltán utca járhatóvá tétele, különösen a parttal párhuzamos szakaszon, akkor kérem, hogy tegyék meg, mert jelen állapotban személyautóval és gyalog is sokszor járhatatlan.
  Köszönettel: Jeney Bálint
  Ui: A hóeltakarítás is úgy történt, hogy a hókotró torlaszt képzett az út közepén keresztben, így autóval a Szél utcától csak farolva lehetett megközelíteni a házunkat.
  /A Kodály és Szél u kereszteződése is egy sártenger!/
  Üdvözlettel: JB

 39. Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési
  Nonprofit Közhasznú Kft.

  Szabó Balázs
  ügyvezető igazgató részére

  Tisztelt Cím!

  Tavaly nyáron (2012 augusztus) szóban, majd azt követően írásban is jeleztem a Huszár utca úthibáit, melyek gödrei mélyek, balesetveszélyesek.
  Ezt követően 2013. január 14-én ismételten e-mailen megküldtem a bejelentést.
  Azóta egyetlen egyszer sem kaptam visszajelzést!

  Kérem a fentiekre intézkedését, az utcában az úthibák
  mielőbbi elháríttatását.

  Üdvözlettel:
  Szántó Zoltán

 40. Tisztelt Hugyeczné Erdős Zsófia!
  Köszönjük az észrevételét a Szent István utcai sövénnyel kapcsolatban. Tájékoztatom, hogy az önkormányzat környezetvédelmi rendeletének [32/2005 (XII.30.)] értelmében, az ingatlanok előtti terület kaszálása, gondozása, karbantartása, az ingatlantulajdonos feladata. Ez a kötelezettség egészen az úttest vonaláig terjed és nem csak a zöldterületeket érinti, hanem a nyílt csapadékvíz-elvezető árkokat is. Az önkormányzat megújuló közterület felügyelete remélhetőleg a jövőben javuló hatékonysággal fog érvényt szerezni a fent hivatkozott rendeletnek.
  Üdvözlettel,
  Szabó Balázs

 41. Tisztelt Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft.!

  A Szent István utca 55. előtti sövény miatt a környező fel-lejárók illetve az utcából kanyarodó autósok nem látnak rá biztonságosan az útra. ( Nincs megnyírva.)

  Köszönettel:

  Hugyeczné Erdős Zsófia

 42. Tisztelt Soós Andrea!
  Köszönjük az észrevételét, a kollégáink a napokban cserélik, ill. tisztítják a lejárók burkolatát. A hétvégén már az új felület várja a látogatókat.
  Üdvözlettel,
  FVVNK Kft.

 43. Tisztelt Cím! Fonyódligeten, az Árpád-parti strandon a Zrínyi utcánál letett lejáró rettenetes állapotban van, a zöld szőnyeg elkopott, piszkos, nyálkás és csúszik. A lépcsők elkorhadtak, cserére szorulnak, balesetveszélyesek.
  Nyaralótársaim nevében kérem, hogy cseréljék ki, vagy újítsák fel ezt a lejárót.

  Köszönettel:
  Dr.Soós Andrea
  Budapest

Vélemény, hozzászólás?